pondělí 30. ledna 2017

Krysí válka | recenze

V této malé krabičce s nápisem Krysí válka se skrývá 16 karet, které nabízejí zábavu pro hráče od 6-ti let a to přibližně na 5 minut. Asi tak by se dala Krysí válka popsat několika slovy. 16 karet opravdu není moc, stojí to vůbec za to? Ano. Někdy je příjemné hru vytáhnout, a ani ne za deset vteřin začít hrát, nechystat složité hrací plochy a nezkoumat desítky stránek pravidel. Krysy jsou jednoduchá karetní hra, ve které přebíjíte protivníka silnější kartou. Válka v názvu není jen náhodou.



Každý hrát má k dispozici přesně 8 krys. Kromě čísla vpravo nahoře má každá krysa ještě svou speciální schopnost. Ta ovlivňuje hru asi nejvíce. Pokud se vám podaří dobře nakombinovat číslo nebo schopnost, vítězství máte jisté. Pokud ovšem protivník neudělá něco podobného. Můžete kolo odvolat, automaticky ho vyhrát (pokud protivník použije určitou kartu) nebo hru obrátit a vyhrát ji za pomoci nižšího čísla. V každém kole takhle proti sobě stojí 2 krysy. Pokud se vám podaří vyhrát čtyřikrát, jste vítězem celé hry. 


Krysí válku pochopí i mladší hráči a to bez problémů. Speciální schopnosti z toho dělají něco víc než "obyčejnou válku", takže bez problému zabaví i starší hráče. Pokud potřebujete pauzu od dlouhých her, nebo si prostě jen chcete zahrát něco jednoduchého, ale zároveň zábavného, tak můžeme vřele doporučit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat